! My Lovely Family Blog !: September 2011



Jumaat, 30 September 2011

8
Komen

Ada org x tahu kita pergi Swiming pool........

By Nazayiena Ayiena | Jumaat, 30 September 2011@5:22 PTG | Filed under
assalamualaikum............

Cite nie dah berlalu berapa minggu lalu.
Ada org x tahu kita pegi swimming pool.
Sapa yg x tahu tu? mestilah kakak ngan abg.
Hari tu aku bawa Izzyan pegi oppoiment kliniknya.
Jadi dah habis tu tunggulah lama hubby nak ambik,jadi aku
bawalah Izzyan main taman kat klinik tu......dah boring2 tunggu
situ jadi aku ajaklah dia tunggu kat luar berhampiran taman yg
lain dan ada swimming pool 2.(Dulu selalu jgk bawa anak2 sini)
Apa lg si Iyan tgk kolam terus nak berenang.Nasib baik
ada bawa beg baju yg kita htr kat Nursery tu sekali.Tu pun
pki baju tido dia yg pagi tadi punya utk berenang.
Berenang sekejap je(nasib baiklah Izzyan nak mandi kejap je,
klu xnak klr dr kolam tu sampai ayah,kakak dan abgnya tiba past
yg dua2 tu nak mandi sama),org pun x ramai lg,dah siap mandi
ayahnya masih x tiba lg kita beli
air kat food court situ(masa tu panas terik lg)
minum air bandung ais,terasa nikmatnya masuk tekak.
Dah tiba ayah,kakak dan abgnya,msk keta buat biasa je
nasib baiklah Izzyan x bukak cite mandi kolam,
klu x mesti kena tuntut oleh dua2 org nie sbb
lama dah x mandi kolam(memang betul pun).......


#Ok Izzyan simpan rahsia mandi kolam tu tau....
Insya Allah klu ada masa mama bawa kakak,abg dan Iyan
pergi mandi swimmnig pool ok!
muka yg x pandai boring main taman

pakai baju tido yg pagi tadi.....

blm ramai org lg....









2
Komen

Yogurt Muffin Chip Coklat....

By Nazayiena Ayiena | @4:53 PTG | Filed under
Dua hari lps aku ada cuba buat muffin.Nie pertama
kali aku buat muffin dan klu kek tu selalulah jugak.
Aku buat Yogurt Muffin Chip Coklat dan resepi aku
copy dr internetlah....
Nampaknya x jadi aku punya muffin tgklah gambar
di bwh.....biasanya muffin akan merekah atasnyakan...
Aku cuba google tgk blk resepi muffin,ooooo mungkin
aku terlalu cair adunannya macam selalu aku buat kek.
Apa yg aku jumpa dlm google adunan muffin x pyh
guna mixer just gaul2 je dan adunannya ada
keras sikit.Klu aku tahu mlm tu x pyh aku tambah
fresh milk lg semata2 nak adunan tu cair.
Tak pe lps ni nak cuba lg....





2
Komen

Ori ke nie?...

By Nazayiena Ayiena | @3:49 PTG | Filed under
Assalamualaikum.........

Ptg smlm blk keje singgah pasaraya Darussalam Presint 9
sbb nak beli pampers Iyan dah nak habis.
Bila dah klr baru aku perasan pampers Drypers yg aku
ambik lain je calernya,memanglah planning nak saiz pampers
Iyan slps nie.Sblm nie pakai saiz m
caler biru dan klu saiz L kaler oren.
Ni yg aku beli saiz L kaler hijau plk...
betul ke pampers Drypers yg ori nie coz aku tgk
kat bungkusnya byk tulisan thai.....
belek btul2....oooo rupanya nie special edition
2 designs in every bag.Apa ingat keta je ke yg ada S.E.

Kat Pampers tu adalah gambar2 spt di bwh,tu yg bezanya
dgn pampers drypers biasa.






Khamis, 29 September 2011

3
Komen

Rumahku Syurgaku -----Progress minggu nie.

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 29 September 2011@5:00 PTG | Filed under
Minggu nie diorg dah buat tanam bakau dan
buat bim bwh spt dlm gambar.(aku bukan tahu sgt pun step2
buat rumah nie)tp aku nak msk blog juga utk
tatapan suatu masa nanti.



Tgk diorg punya rumah kongsi.....kasihan jugak pun ada nengoknya.







2
Komen

Hepi besday Najmi izzuddin....

By Nazayiena Ayiena | @12:27 PTG | Filed under
Hepi besday Najmi yg ke 8 tahun.......
Maaflah pagi tadi mama terlupa nak wish sbb mama
asyik membebel je coz najmi lbt pegi mandi.
Mama dah siap kat bwh mimi mama dgr baru
nak mandi....apa awal2 pagi mimi mama
dah marahkan.Klu ada ayah mama x kisah klr rumah
kul 7.20pagi pun sempat lagi mimi ngan kakak
masuk pintu gate sklh.tp klu mama sorang je
kul 7.10 minit dah kena klr dr rumah coz mama
nie xlehlah bawak keta laju2 macam ayah.
Apa2 pun:
*Hepi besday sayang*
wlpn skrg dah semakin nakal ya!...


border=0

Najmi 8 thn skrg dan Najmi 3 thn...




Rabu, 28 September 2011

3
Komen

Rumahku Syurgaku

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 28 September 2011@5:19 PTG | Filed under
Minggu pertama progress rumahku.......

Bersihkan lagi tanah walaupun dulu dah dibersihkan.
Sepohon pokok kelapa yg ditgh2 tanah 2 terpaksa ditumbangkan.
Sebab di situ nanti akan dibuat poarch keta.
rasanya semua org Melaka tahu kot nie rumah Ustaz Zaki tpt berubat,
betul2 kat depan rumah aku nanti.



rugi x minum air kelapa muda 2.....



0
Komen

Wordless Wednesday

By Nazayiena Ayiena | @4:10 PTG | Filed under

Bonia oh bonia




Khamis, 22 September 2011

6
Komen

Buah Dabai....

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 22 September 2011@4:45 PTG | Filed under
Assalamualaikum.......

Nie cite 2 hari lps....smlm nak update dah gi kursus
spjg hari .Jiran aku baru blk Kuching jadi
dia adalah kasi buah dabai.......tentu ramai
yg x tahu buah dabaikan.....
buah dabai nie aku rasa hanya ada kat S'wak ajelah
terutamanya di Sibu dan Kapit byk. Klu kat Sibu
memang buah nie famaouslah terutamanya
bila musimnya..........musim buah nie sama
dgn musim buah durian......klu ada buah
durian adalah buah nie......sekilo buah nie
dijual lbh kurang RM7 ke atas dan klu
bukan musimnya dan buah ini kita jumpa
kat pasar x pyh tanya harganya kadang2
sampai mencecah RM25 sekilo.
Cara mkn buah dabai nie perlu rendam
dgn air panas sampai lembut,dah lembut
blhlah msk garam dan mkn dgn nasi begitu
aje pun sedap.Ada juga org mkn dgn gula
dan kicap dan aku paling suka mkn macam nie je.....
Buah nie rasanya lemak2...

buah dabai yg dah dicuci

rendam dgn air panas
ni aku gaul gula ngan kicap.......
nyum3x lama dah x mkn buah nie....




Selasa, 20 September 2011

3
Komen

Habiskan stok bunga api raya.......

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 20 September 2011@5:12 PTG | Filed under
Salam 22 Syawal 1432H

Minggu nie rasanya dah nak penghujung Syawal......tp aku
rasa masih lg ramai yg buat open house.....
minggu nie tadi blk kpg,aktiviti kita mlm ialah
menghabiskan stok bunga api dan mercun.........
bunga api dan mercun tu tinggal ada lg sbb
dah berapa kali blk kpg kita tertinggal kat
rumah putrajaya nie......blk kpg minggu nie tadi
nasib baik kita teringat......tu yg kita anak beranak
je yg main nak habiskan.....sepupu diorg semuanya
x dtg rumah neneknya jadi t'lpslah nak main
bunga api tu.....







Isnin, 19 September 2011

1
Komen

Hai siapalah punya keje...

By Nazayiena Ayiena | Isnin, 19 September 2011@5:16 PTG | Filed under
Syukur alhamdulillah sampai juga opis pg nie......
Kitaorg dr kpg baru bertolak pagi nie dlm kul 4.45 pagi.
Jalan klu awal lg memanglah xde byk sgt kenderaan
nasib baik le x jammed kat susur klr Exit210...
sblm sampai situ ada accident bas rasanya sodok
lori bawak pasir ke batu(x nampak sgt masih gelap lg)
masa tu baru accident xlah jammed.
Sempat sampai rumah kul 6.30 pagi dan cepat2
ion baju nie....
Pagi nie nak ambik motor utk gi kat opis(motor memang
aku ngan hubby tinggal kat apperment lama tpt tinggal
mula2 kami sampai sini)
Motor tu kami park kat lrg jln kaki coz memang
dr dulu lg park kat situ dan byk motor lain park kat
situ jugak....
sampai2 tgk ada org ltk papan amaran
kat moto aku......
marah tu xlah marah aku fikir budak2 yg main2 nie....
sbb papan amaran tu aku rasa asalnya tampal kat
dinding tp dah dicabut dan diorg ltklah kat situ.....
aku smpt ambik gambar sblm start motor....
aku tunjuk ngan hubby,dia ckp kenapa x ambik
papan amaran tu? aku pun x t'fikir ke arah tu....



motor lain x diletaknnya plk...


1
Komen

"Menang doodle free lagi"

By Nazayiena Ayiena | @4:53 PTG | Filed under
16hb Sept.2011 lps aku join GA dr blog Cik Tempe
'doodle free lagi'
alhamdulillah aku dpt juga tersenarai dlm pemenangnya.
Jadi aku nak publishlah doodle yg
Cik Tempe buat utk aku......

:


:



:



:



:



tada.........
cantik tak?


ciri2 yg aku nak bertudung....



Khamis, 15 September 2011

2
Komen

Sambutan Hari raya opisku

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 15 September 2011@10:52 PG | Filed under
Sempena bulan Syawal nie mood beraya masih ada di sana sini.
Di kesempatan ini aku ambil peluang upload pic sewaktu opisku mengada jamuan hari raya pd 13 dan 14 Sept smlm......13 hb aku punya bahagian dan 14 tu plk aku punya jab. jadi dua hari berturut2lah mkn jamuan raya.(nak kata mkn free x blh sbb kita byr jugak,hehehe)

sediakam juadah....ni sambutan peringkat bhgn....
antara juadah
tunggu majlis bermula....





ni plk Jamuan hari raya Jab....
kambing panggang 4 ekor....
gerai kambing panggang yg cepat laku....




slps selesai majlis ambik pic le kejenya....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink