! My Lovely Family Blog !: Jun 2011



Jumaat, 24 Jun 2011

6
Komen

Cuti ke Port Dickson

By Nazayiena Ayiena | Jumaat, 24 Jun 2011@11:20 PG | Filed under
Assalamualaikum......

Apakhabar anda hari nie?.... aku hari nie sambung byr puasa
lg.klu hari nie slmt tinggallah 1 hr lg puasa aku 2,InsyaAllah
klu rajin nak buat puasa sunat ngan hubby sbb dia pun
ada puasa nazar x buat lg......
N3 nie just nak masukkan foto percutian familyku bersama
dgn semua adik beradik hubby lps di Port Dikson pd
cuti sklh 2 minggu hari 2.
Kira2 2 mlm kita dok sana tp kena tukar2 aperment dan resort sbb
dah penuh dan org dah boking awal.....

nielah chalet kita duduk.......
cuti,rilek2 dan mandi kolam jelah.....

aku pun x lps peluang utk berenang.....dah berpuluh thn x berenang....



mlm makan call piza je....

ni plk kondominium second day.....

Izzati & Najmi takut msk kolam besar dlm giler.....



Khamis, 23 Jun 2011

0
Komen

Camne nak buang widget nie dlm blog kita????

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 23 Jun 2011@4:49 PTG | Filed under
Assalamualaikum.............

Hari nie byk masa aku buangkan sbb nak buang widget love
di sblh kiri blogku ini.......
skrg nie aku dah x suka widget 2 dan berhasrat nak buangnya
tp x blh............dah cari kat design memang xde kot html bg
widget tsbt......mana kod widget tsbt bersembunyi??????
aku dah check kat template design pun xde.....
heeee geramnya(dulu bukan main mengatal ltk widget 2,
skrg geram plk x leh buang).....padan muka aku....
nak tukar template lain takut dan malas semua banner
yg dah buat 2 plk hilang.............
Tolong kawan2 camne nak buat nie........

2
Komen

"Dijamin Sampai Esok"

By Nazayiena Ayiena | @1:40 PTG | Filed under

Assalamualaikum.............

Hari nie aku puasa lg........tghri nie hubby je yg pegi sklh tgk anak2......
Hari nie aku just cite hal smlm......
blk dr keje ingatkan nak blk rumah terus utk masak
utk bukak puasa,tp hubby ajak pegi cari letter box
yg kuning 2 utk sampul surat"Dijamin sampai esok",dia nak
poskan surat2 utk opis lawyer kat Melaka berkenaan loan
nak buat rumah.......start dr kul 6 cari dulu kat area Putrajaya nie.....
rasanya hbs Putrajaya kita dah pusing cari......
yg byk ada letter box biasa 2 yg caler merah......memandangkan
klu nak blk rumah x dan nak masak jadi kita org tukar
planing cari kat kajang atau kat bangi....
Tp sblm 2 cari kedai mkn dulu utk bukak puasa.....
hbs mkn pg pusing lg bandar baru bangi dan x jumpa juga
last2 dah nak blk pegi kajang dekat kedai sate kajang samuri
mana tahu rezeki ada....
last2 jumpa juga....pkl berapa yea lbh kurang 9.30 mlm baru jumpa.......


tgklah si Najmi masih pki baju sklh agamanya.....




Rabu, 22 Jun 2011

0
Komen

Dah bayar puasa ke belum????......

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 22 Jun 2011@4:40 PTG | Filed under
Assalamualaikum............

Syukur alhamdulillah hari nie dah masuk hari ke 3 aku byr puasa........nie dah bln Rejab
pas 2 Syaaban,ramadhan plk....pejam celik,pejam celik bukannya lama lg.....jadi dlm
minggu nie InsyaAllah aku kuatkan semangat nak byr puasaku thn lps....
macamana plk kwn2 di luar sana dah hbs byr ke puasa anda yg tinggal thn lps?....
Bercerita pasal puasa nie teringat aku puasa masa kecik2 dulu.... rasanya dah darjah
1 dah start puasa......tp puasa yok2 (org kpgku kata puasa yok2 nie iaitu puasa curi2 mkn.....)
klu blk dr sklh buka periuk......hehehe
Masa kecik aku ngan sepupu akulah yg bergeng,pergi tempat mandi ada tong tangki situ
pergi cedok air pakai chentong(klu org S'wak panggil gayong)terus minum........
kejap lg ada abg sepupu aku sergah.......mungkin dia mengintai kot.....kita apa lg. x mengaku.....

Selain dr tu klu bulan puasa kat kpg aku budaya bertukar juadah mesti ada.....tp klu skrg
x tahulah ada lg ke x.....coz dah lbh 16 thn aku meninggalkan kpgku.....huks huks huks
sedihnya.....bertukar juadah 2 siap ada nasi sepinggan,air minuman segelas,dan lauk pauk
cukup utk seorang mkn pas 2 plk blk adalah balasannya......dulu selalu arwah mak
suruh htr dgn bawa dulang bulat 2 ...........Aku fikir diorg buat macam 2 sbb nak jiran2nya
merasa juga apa menu berbuka al maklumlah kat kpg aku 2 xde bazaar ramadhan yg macam
skrg nie yg menjual pelbagai juadah............

Tp hari nie aku rasa pahala puasa dah kuranglah coz tadi otw blk dr sklh anak aku mengomel2
pasal org bawa keta yg main msk je jln yg one way sbb nak shotcut......yg susah aku pki moto
nie nak je rempuh dia nasib baik le dia slow........mungkin bg org lain 2 perkara kecil dan biasa
xde kisah sgt.......mungkin aku puasa rasa penat 2 senang je nak marahkan org.....hehehe.

Okeylah pjg rasanya n3ku kali nie........kawan2(ade ke kawan?) nak tanya sekali lg,dah
hbs byr puasa ke(sibuk nak tanya yg dia sendiri pun x hbs byr lg.....)bukannya apa
sekadar nak mengingati mana tahu terlupa ke atau buat2 lupa hehehehe......jgn marah.




3
Komen

Wordless Wednesday

By Nazayiena Ayiena | @10:30 PG | Filed under
Tertunailah hasrat di hati...............d



Selasa, 21 Jun 2011

5
Komen

Tukar header lagi.....

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 21 Jun 2011@5:07 PTG | Filed under
Assalammualaikum..............
Ptg nie hanya nak update tentang header blog aku nie.....
aku dah tukar lg.....nie hasil aku dan minta tlg Melati.....
entahlah kenapa aku suka nak tukar header2 nie.....
klu header 2 manusia ,dah berapa org aku tukar...hehehehe
nak kata aku nie cepat boring tgk benda yg sama x
juga...2 hari nie ada masa jadi aku buatlah header baru 2....
walaupun hasilnya xlah seberapa......




Selasa, 14 Jun 2011

2
Komen

Gegaran kat Putrajaya..........

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 14 Jun 2011@10:13 PG | Filed under
Assalamualaikum.......

Hari nie 14 Jun 2011 ada rasa gegaran kat Putrajaya.........Pagi nie aku dtg opis kira
awallah 8.02 dah punch bg wp3......Lps 2 bukak pc lth h/bag jap terus
pg cafe......aku x ade rasa pun gegaran yg org dok cite2kan 2.....ataupun aku nie
xde perasaan....jgn kau...
Dlm 8.30 tgk org yg keje kat blok c1,2,3 dan 6 dah turun bwh berkumpul.
Lps tu x lama kemudian ada announce suruh semua org
turun bwh berkumpul sbb bomba nak check bgnan slmt
ke x sbb ada rasa gegaran......dlm kul 10 lbh dah blh
naik sambung buat kerja blk.....

Rupa2nya ada Gempa bumi bermagnitud 5.9 melanda Sumatera Utara 8.08 pagi
tadi dengan gegarannya dirasai di sekitar Selangor, selatan Perak dan Melaka, demikian kenyataan dikeluarkan Jabatan Meteorologi Malaysia, sebentar tadi.

anak2 tadika berlari msk coz dah hujan

semua berkumpul semula,nie lps gegaran yg ke2


Isnin, 13 Jun 2011

4
Komen

Majlis Bacaan Yassin dan Tahlil.............

By Nazayiena Ayiena | Isnin, 13 Jun 2011@11:48 PG | Filed under
Assalamualaikum...........
Hai lamanya kita baru bersua lg.....sbb apa?.......tentulah jwpnnya bizikan!!!
Minggu lps hari sabtu 11 Jun 2011 rumahku ada buat kenduri sikit......
kenduri utk bacaan Yassin dan tahlil arwah.......kita nak buat sbb setelah masuk
rumah 2 blm buat lg kenduri bacaan doa selamat nie......open house sempena hari raya 2
adalah sekali dah buat.....yelah dah sekali sbb kita duduk rumah 2 pun baru sthn lbh.........
Mlm jumaat 2 aku ngan hubby pergilah brg2 kenduri di pasar borong Selangor.......
Kali nie aku ngan hubby minta tlg mak mentuaku masak sambil dibantu oleh
makcik sedara hubby........
antara menunya Nasi jagung,daging masak asam(org Melaka klu kenduri mesti ada),
ayam masak sambal,jelatah,terung masak manis,buah tembikai,kuih2 plk karipap,
kek coklat adik iparku sponsor,agar2 mak mentua sponsor dan puding kastad kakak iparku
sponsor.........klu kenduri nie mesti adik beradik2 support sponsor2 apa2 menu.....
aku jemputlah semua member opis......ramai yg x dtg dr yg dtg.....
yg ramai dtg kwn2 hubbyku....layanlah pic. kenduri 2.....


sblm kenduri......

antara juadah.....

majlis dimulai dgn bacaan yassin....



aku berkenalan dgn tetamu wanita,nak juga kenal mengenal
almaklumlah kita nie hidup berjiran......

nielah org kuat memasak......mak mentuaku borak ngan abg Long n kak Long....







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink