! My Lovely Family Blog !: Mac 2011



Khamis, 31 Mac 2011

0
Komen

Belasah isteri hamil mengidam

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 31 Mac 2011@9:19 PG | Filed under
Assalamualaikum....

Pagi2 nie bukak Harian Metro klr tajuk utama Belasah isteri hamil mengidam.....
Hai apa nak jadi zaman sekarang......adakah sebab tekanan hidup seperti
tekanan tempat kerja atau persekitaran yg dipersalahkan.....
hidup sebagai suami isteri hendaklah selalu bermaufakat ( itu yg selalu dipesan nenek
saudaraku ketika dtg melawatnya......sekarang nie dia dah ke Rahmahtullah....al-fatihah utknya.....)
Dalam kes di Harian Metro nie si isteri nak buah kendur dan lempuk durian....
Aku baru kali pertama nie dengar buah kendur,klu buah kundur 2 tahu le dan
tak tahu rupanya macam mana...
jadi searchlah dlm Google.........x tahulah buah nie spesies sayur ke atau buahan......

Gambar dr Google

Rasanya buah macam nie jarang kot jual di kota2 besar.......
jadi klu nak mengidam buah2 yg macam nie rasanya tunggulah time
blk kpg.....mungkin ada......
Org tua berpesan klu kita mengidam nie klu kita x ckp lg dan simpan dlm
hati xpekan klu x dipenuhi......InsyaAllah anak 2xde apa......

Selasa, 29 Mac 2011

0
Komen

Hadiah Welcome Friends Giveaway!!! dah sampai......

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 29 Mac 2011@4:12 PTG | Filed under
Assalamualaikum.......

dah lamanya dah hapdet my blog.....
sibuk je memanjang......
blk dr cuti berjln2 ke Kuching ari 2 dah terima parcel
daripada Welcome Friends Giveaway!!! selamat tiba kat aku pd 21 Mac 2011.
Terima kasih daun keladi pd Blog The Story Of My Journey


.
nielah parcelnya........

Dpt teh Sabah....

Dapat kerongsang kristal..........

Ini adalah tempat no. 2.....



Selasa, 8 Mac 2011

3
Komen

**Dapat Baby Baru......**

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 8 Mac 2011@3:52 PTG | Filed under
Assalamualaikum....

Hidupku lebih bermakna dgn kehadiranmu di dunia ini.......
(ambik dinding FB Rose..yg dpt bb baru)
hehehehehe bukan aku yg dah dpt baby baru.....(aku klu
nak baby baru rasanya tunggu le izzyan dan umur lima thn ke
dan aku waktu 2 pun umur dan 38 thn .....blh lg ke mengandung...
coz umur 35 ke atas risiko utk mengandung tinggi....)
tp opismateku 2 minggu lps.......
Sebaik je keje2 rebase kita org hbs....kwnku nie kena
induce dipaksa bersalin coz hbnya tinggi.....
3 hari lps dia bersalin 2 kita ...Nua,Pn Azni dan En.Wan melawatlah dtg
ke rumahnya.....coz keesokkan harinya dia nak blk kpg berpantang di sana.
Layan ada gambar baby...oh ya baby girl 2 klu x salah ingatku beratnya
2.2 lbh kot....nama blm lg.

Ni le bb 2...


ambik gambar ngan bb....

sblm nak blk posing dulu kat dpn rumah kwn 2.....


Khamis, 3 Mac 2011

0
Komen

Hepi Besday Izzati.....

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 3 Mac 2011@10:58 PG | Filed under
Assalamualaikum.......
Hepi besday to Izzati yg ke 10 thn dah.......semoga kakak
akan pjg umur,murah rezeki dan menjadi anak yg solehah
mendengar kata2 org tua.......dgn pertambahannya umur
kakak ini semoga menjadi kakak yg baik dan contoh kpd
adik2 kakak semua .... amin.........Hepi Besday......>>>03.03.01<<<,



Rabu, 2 Mac 2011

0
Komen

Bayar saman dilanjutkan lagi......

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 2 Mac 2011@11:39 PTG | Filed under
Assalamualaikum.............

Syukur alhamdulillah tempoh pembyrn saman yg dah tamat pd 28 hb 2
hari 2 telah dilanjutkan lagi.....
kiranya gov.nie b'timbang ansurlah dgn masalah rakyatnya.....
nie dah diberi tempoh lanjutan jgn plk slps nie ada rungutan
x sempat nak byr lg......slps nie klu x byr jugak bererti memang salah kita
sendiri yg x nak byr.......hehhehehe tmsk aku le 2....
Berblk pd keputusan gov.tadi 2 yg melanjutkan tempoh pembyrn 2
ialah stlh mengambil kira masalah yg dihadapi ramai rakyat
yg nak byr tp kerana sistem down dan kaunter sesak masa nak byr 2....
jadi gov kaci le peluang lg......tq



Selasa, 1 Mac 2011

5
Komen

Bayar saman

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 1 Mac 2011@10:16 PG | Filed under
Assalamualaikum.........

Smlm adalah last day bg sapa2 yg ada saman lalulintas utk melunaskan saman mereka
dgn dpt diskaun 50%.........baca2 dlm paper hari nie ngan tengok
tv mlm tadi ternyata masih ramai lg yg nak byr saman mereka
di saat2 akhir.........t'msk le aku.......hari jumaat lps rasa nak pg le byr
tp fikir2 hr isnin ade lg masa......saman aku 2 cuma salah paking je....waktu kat
Sibu,S'wak lg.......aku pun x tahu ada saman coz selama nie
renew je road tax 2(moto ok...)blh je,xde balcklist pun.....
Dulu waktu kat Sibu moto aku 2 selalu org pinjam......aku rasa
waktu 2 le kena......
Smlm aku kirim ngan member opis suruh dia cek nama aku....dia gi Balai Polis
Putrajaya nie......fuuu..ramainya org sampai sistem down dan dia x berjaya
nak cek pun.....
jadi aku tghri 2 pg le cek kat Pos Opis di JPM nie.....ramainya org...
sempat ambik no dan tunggu serta kaci nama ngan IC aku dan member opisku
yg kirim sama 2....kat kerani 2...tunggu dulu nanti dia panggil nama...
aku tgk kaunter 1 je bukak utk byr saman.....dr sampai hingga blk
aku tgk kaunter 2 cuma berurusan dgn 2 org je yg byr saman.......
yg lain 2 x sempat nak byr sampai kul 5,sistem x leh nak acces lg....
Jadi pengurus Pos Opis 2 minta maaflah pd semua costemer x leh nak
tlg lg.......sistem memang dah down.......jadi ramailah blk dgn hampanya
tmsk aku......padan muka aku....dah berapa lama kerajaan kasi masa nak byr saman
2 semua......


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink