! My Lovely Family Blog !: Januari 2011



Isnin, 24 Januari 2011

2
Komen

Tag dari Tuan Din

By Nazayiena Ayiena | Isnin, 24 Januari 2011@9:59 PG | Filed under


Pagi nie nak buat n3 bagi menjawab tag dari Tuan Din.....dah dpt 3 hari lps.....nak buat
dlm 2 hari cuti nie x kesampaian plk......maklumlah hr minggu 2 le t'amat bz....ni ada masa buat sikit2 sambil menyelam minum air hehehehe.....lama2 siaplah n3ku nanti...ok start semangat ni nak jwb...



PERIBADI
1. Saya adalah...
Seorg isteri kpd hubbyku En.Mohd Nazri.....ibu kpd 4 org cahaya mata 2 laki 2 pompuan....Dilahirkan 35 thn yg lalu....(rasanya lomlah tua sgt).Bumi Kenyalang adalah
tanah tumpah darahku......melayu tulen ok! skrg menetap di Putrajaya dan Melaka......
2. Status..
Tentulah kahwin....

3.Kalu bukan sidia, pasangan saya adalah....
x tahulah......coz aku nie bukannya org yg playgirl...

CINTA
1. Cinta pertama...
Kalau cinta pertama rasanya cinta aku ngan hubby kot....coz cinta zaman sklh 2 cinta
monyet.....hehehehe

2. Jangkahayat percintaan paling lama...
Rasanya x sampai sthn kot aku bercinta ngan hubby dan terus diijabkabul....klu cinta zaman sklh 2 aku x kira coz cinta monyet......lagi,hehehehe

3. Sifat Jejaka / Gadis...
Seorang yg soleh agar dpt membimbing aku dan keluarga,bertanggungjawb,hormati menghormati xkira le sapa2 lg2 ahli familyku dan sedara mara,saling mempercayai
antra satu sama lain...

KERJAYA

1.Cita-Cita Saya...
Sebenarnya aku nie xde cita2 le....2 yg keje ni skrg.....(mcm x syukur je keje nie.....bukan camtu tp nak motivation diri nie bljr lgi utk kenaikan pangkat,2 le dah namanya malas lg2 dah ada family,anak2 lg le x terangkatnya malas 2...... )

2. Saya Berusaha
InsyaAllah klu Allah izinkan aku nak le belajar sikit2 nak ambik KPSL....

3. Akhirnya Saya...
Tu le dah ckp kat ataskan no.1 2, 2 le akhirnya.......

KISAH SAYA
1. Saya Pernah Mencuri...
Mencuri nie dosa tau.....ingat2 blk pernah x kumencuri......mencuri nie blh didefinasikan
mengambil hak milik org tanpa kebenarankan !!,klu curi hati 2 camne yea?....haaaa dah ingat dulu waktu kecik2 masa darjah 2 ke 3 kot....kisahnya begini aku nampak kat bwh rmh jiran adalah spsg selipar mcm x guna lagi sbb dah lama aku tgk kat situ x berambik.....jadi mlm 2 lps blk tgk
tv kat rmh mak sedara(masa 2 rmh kita lom ade tv lg maklumlah hidup susah apatah lg aku nie anak yatim dr umur 2 thn lg....isk isk isk isk sedihnya )b'sama ngan arwah mak aku pg le ambik....arwah mak ade juge lrg jgn ambik coz dah x leh guna lg....tp aku degil aku ambik juge dan ltk bwh tangga.......
Pg esok aku bgn doklah kat dpn pintu dan tgk2 jiran aku 2 mcm mencari2 sesuatu sambil2
dia menjeling aku....nasib baik le dia x tanya....klu dia tanya gerenti aku kantoi.... hari 2 mcm x sedap hati je......jadi bile senja aku cepat b'lari gi bwh rumahnya aku htr blk selipar 2...itulah kisah aku pernah mencuri....klu curi mkn dan minum dlm bln puasa bersama gengku 2 biasa le masa kecik2 dlm darjah 1 hingga 3.....dan start jah 4 dah x buat....

2. Pernah Pukul...
Klu pernah pukul ni rasanya selalulah masa kecik.....tp yg aku masih ingat bile kena kejar dan pukul oleh pak sedaraku bersama2 ngan 2 lg sepupuku...nak tahu sbb kena pukul.....
kerana mandi sungai....x tahu le masa kecik....berapa beraninya aku
ngan sepupuku mandi tepi sungai yg amat2 besar 2 dan kaya dgn bujang senangnya....memang masa kecik x takut langsung.....klu skrg klu aku blk kpg kat S'wak bukan main lg rasanya takut nak naik bot tgk sungai yg besar dan kite dok dlm bot yg kecik.....mcm2 difikirkan....haaa x hbs lg cite kena pukul tadi...tgh2 seronok berenang pak sedara nie nampaklah kitaorg....ye le mana dia x nampak,dia tgh buat perahu kat atas tebing situ x jauh sikit...
ape lg dia bawalah dahan onak yg berduri yg byk tumbuh di tepi sungai 2......kite ape lg cabut le lari dlm semak(masuklah dlm kwsn pokok nipah,yelah tepi sg 2 byk pokok2 nipah) dan dah jauh jugak rasanya berlari dan rasa2nya dah jumpa tpt yg
sesuai utk nyorok.... tibe2 tdgr le suara sepupuku menangis kena pukul....ingatkan aku slmt...rupe2nya org tua 2 dpt jugak menjejakiku....ape lagi dia pukul le betisku dgn dhn yg berduri 2....tp aku x ingat aku nangis ke x waktu 2....tu le kisahnya....tp pak sedaraku 2 skrg dah arwah....alfatihah....

3. Kena Tangkap...
Klu kena tangkap nie...rasanya x ade lg kot....(minta2lah dijauhi) klu hampir2 2 ada le...
Aku hampir tertangkap masa main game kat opis......masa 2 tgh boring bukan xde keje yea....ade tp nak juge hiburan....jadi bukak la games...tgh kusyuk main x perasaan boss dah lalu blkng...tp dia x tegur on the spot......masa meting 2 dia ingatkan blk
byk perkara, mana yg blh dan x blh buat......tp aku skrg suke bukak blog kat pejabat....tp aku rasa x nampak sgt kot mcm games.....


LIFE
1.Disco/Livebeng/karoke kenduri
Gi disko x pernah,livebeng pun xde jugak...klu karoake 2 adalah dulu2....itupun kat rumah aje.....xde bakatlah....

2. Movie
Suka juga tgk movie yg lasak2,penyiasatan dan kekeluargaan tmsk cinta2....

3. Sosial
X sosial sgt....tp bergaullah gan org yg blh msk.....

RANDOM
1. Seks sebelum kawin.
Dosa...
2. Parti P
olitik saya Undi...
Klu undi mestilah sokong kerajaan.....tp stkt nie x pernah pun undi....hehehehe
jgn bising sgt....

3. SMS terakhir saya bertulis...
SMS pd hubby ckp pasal cuti thn baru cina nie.....kat opis kite mesti ramai yg ambik....
tp kite punya unit x tahu lg blh ke x.... coz anytime rebase yg sepatutnya start thn lps nak start......

4. Baju saya pakai..
Skrg saya pakai baju bunga2 caler merah hati dan tudung pun caler sama....

5. Kalu saya SuperHero, saya adalah...
Klu saya SuperHero saya adalah Spiderman .....coz hensem mesti ramai awek t'gile2....

Akhirnya siap juga jwb tag dr Tuan Din nie.....hehehehehe





Jumaat, 14 Januari 2011

4
Komen

Melaka Wonderland

By Nazayiena Ayiena | Jumaat, 14 Januari 2011@4:16 PTG | Filed under
sblm blk...capt.pic.dulu...

Cuti sekolah lps bawalah anak2 pg Melaka Wondeland.....ialah nak
menunaikan janji nak bawa jln, slps hubby kite buzy je 2-3 bln sblm cuti sklh...
Sampai sana rasanya dlm kul satu kot.......
sampai aje sana ramai juga org yg dtg sini w/pn hari 2 isnin....
ye le apa kira ari isnin ke,selasa ke...dah musim cuti sklh,mestilah
ramai org yg ambil peluang bawa anak pg sini.....
pjg jugak queue nak beli tiket w/pn masa 2 kaunter buka 3...
Tiketnya pulak klu x silap ingat cuti sklh org dewasa RM30 dan kanak25

Tengoklah pic anak2ku...keriangan yg amat sgt....
sblm masuk dlm...




tgh khusyuk main air...


hubby and izzat &ian...






Rabu, 12 Januari 2011

1
Komen

Japan Giveaway by Imaan09

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 12 Januari 2011@12:15 PTG | Filed under

*********************************
Untuk pembukaan thn 2011 nie bergetah sungguh GA yea.....ni salah satu darinya....
nak le mencuba nasib GA dr blog Imaan Kami nie....coz pemenang by random saje
2 le nak join mana tahu rezeki....

Syarat2nya rasa dah ikut....meh lah join ramai2 bg memeriahkan dunia blogging nie..

Arigatou..




0
Komen

Sengal Zone : Jenama Handphone Ku !

By Nazayiena Ayiena | @11:16 PG | Filed under



Pagi ni terjumpa le satu blog Sengal Zone.... sengal sgt ke org punye blog 2 atau skema...
dah dia sendiri gaku dia sengal x apelah di x marah punya....
dia nie namanya Udin, ade buat satu segmen "Jenama Handphone ku"meh le kite
join dan tutup kul 2 ptg nie.....(skrg kul 11.30 masih sempat lg...)

1. Model Handphone korang?
Skrg kite pkai h/p nie....E72



2.Berapa harga waktu korang beli?
harga masa kite beli 2 RM1199

3.Kenapa korang sayang handphone korang tu sangat sangat?
Kite sayang handphone nie sangat2 coz ni le rasanya h/p yg paling canggih kite miliki....even kat luar
sana 2 semakin hari berlambak2 h/p yg lbh canggih manggih.....but hisk4(sedih) h/p
ni le yg t'mampu kite miliki.....

0
Komen

Suatu hari.....

By Nazayiena Ayiena | @10:07 PG | Filed under
Hai lamanya dah x update blogku ini.....bknnya apa masa 2 x kesampaian je....
actly ade le juge cerita dlm kehidupan harianku sbg seorg ibu 2 putra dan 2 putri
yg semakin hari semakin membesar utkku tulis dlm blogku ini....
ye le asyik baca blog org dan byk perkara lain lg yg nak buat....
jadi x berupdate le blog aku nie...
Hari ni....
2 pun aku nak masukkan backdated n3....hehehehe..
begini le jadinya org yg bz...(iye ke bz)...
Nie aku nak tulis jugak dlm blog coz nie adalah first time aku gan hubby
bawa anak2 tgk wayang......perkara 2 t'jadi 'suatu hari'(hightlight sikit coz tajuk n3 hr nie)
masa cuti sklh thn lps...
(rasanya cite ni dah lama sgtkan coz thn lps 2..)
kite tgk le cite Hantu kak Limah blk rumah...masa 2 baru 2 minggu kot
main kat pawagam...
Kite tgklah kat MP Melaka........si kakak ngan abg khusyuk tgk x bising2..
si Ijat plk kejap2 bgn duduk gan ayahnya...si Izzyan ok je..nasib baik dia
dok diam n x jln2....
b4 2 hubby beli le air gan popcorn bg mendiamkan si Izzyan..takut jugak
dia x leh dok diam hampir 2 jam 2......
aku tgk cite ni x le lawak sgt....yg aku gelihati kat part si Johan
lari masa dia kat jamban 2 je...

Hbs tgk wayang..bwa le anak2 mkn kat Kenny rogers.....
blk rmh si Ijat cite le ngan neneknya dia tgk 'Tv besar'....
ye le dia mana tahu 2 wayang.....kan fisrt time.....
dulu waktu kecik si mak sedaranya ckp pasar 2 'rumah lauk'....ape2 le aje...


tunggu masa nak msk


hubby gan kakak tgh queue beli tiket





Isnin, 10 Januari 2011

0
Komen

"Izamir Ridzwan Pendrive GiveAway"

By Nazayiena Ayiena | Isnin, 10 Januari 2011@10:32 PG | Filed under

As salam semue....dikesempatan ni aku nak ucapkan slmt thn baru pd
semua pembaca.....rasanya blm lg t'lmbt kot nak wish....N3 utk 2011 ni aku x wish pun happy new year....jadi ni sambil menyelam minum air le....aku join contest dr blog Izamir dan
'selamat thn baru'

nak join GA ni kena ikut peraturan di bwh:-

1) Mesti jadi follower blog Izamir Ridzwan.. Wajib, tipu berdosa..(aku dah follow)

2) Buat entry bertajuk "Izamir Ridzwan Pendrive GiveAway" dan linkkan ke entry ini..
(dah buat)
3) Mesti letak poster ini dalam entry dan sidebar (linkkan ke entry ni juga) korang..
(pun dah buat)


4) Tag sekurang-kurangnya 4 orang rakan.. Kemudian, masuk blog rakan yang korang tagged tu, dan maklumkan di entry terbaru mereka yang mereka kena tagged dalam entry korang.. Jangan lupa kasi link sekali kat mereka.. Nanti susah pulak meraka nak cari kan..(dah tagged)aku nak tag:Melati

5) Akhir sekali tinggalkan URL entry yang korang buat tu kat entri ini.. Itu jer.. (ok)

##Spesifikasi hadiah :
  • Kingston Data Traveler 101 G2 ( IR akan gantikan dengan latest model, kalau keluar baru laa)
  • Berkapasiti 4GB setiap satu
  • 4 Pemenang.. Pemenang akan ditentukan melalui Random.org... Ala-ala macam cabutan bertuah gitu..
Selamat Berjaya..!!!

Ahad, 9 Januari 2011

1
Komen

"GiveAway EdY : Awak Busuk!"...

By Nazayiena Ayiena | Ahad, 9 Januari 2011@3:40 PTG | Filed under

Nak gak join GA dlm dunia blogging nie....nie Second join GA ya tuan puan...
kali nie "GA dr EdY :Awak Busuk!"
mengapa awak busuk???GAnya...coz hadiahnya ialah
perfume......

Jom join Tuan Din dan Cik Melati.....yg lain nak join meh ramai2...

Jumaat, 7 Januari 2011

2
Komen

"Bloglist Istimewa untuk Blogger Baru"

By Nazayiena Ayiena | Jumaat, 7 Januari 2011@4:18 PTG | Filed under

Baru t'jumpa offer himpunan bg blogger baru dr Ahsfantasy24.com nie...rasanya dah t'lmbt
nak join tp nak cube je lee..coz nie aku dah berblog hampir stgh thn...follower malu nak
ckp brpa org...memang minat dgn dunia blooger dan aku rasa diriku x sombong.....
dan kite jadi slh sorang follower blog Ahsfantasy24.com




Khamis, 6 Januari 2011

3
Komen

contest "sicomel bergaya"

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 6 Januari 2011@5:00 PTG | Filed under
Adalah first n3 for my join GA.....
Utk pembukaan my n3 for 2011......
nak cuba nasib join le contest dr Ummi Faris Haikal.Blogspot.com.


closing date:31/01/2011



Ini le pic.yg nak masuk contest 2...orgnya kecik je...
Namanya:Nurul Nazaihah Izzyan
Tarikh lahir:1 Disember 2008

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink