Alahai anakku yg sorang nie..... | ! My Lovely Family Blog !



Khamis, 18 Ogos 2011

2
Komen

Alahai anakku yg sorang nie.....

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 18 Ogos 2011@12:06 PTG | Filed under
Salam Ramadhan yg ke 18 hari nie.......


Hari nie nak cite pekerjaan anakku yg sorang nie...sapa lagi si Izzyanlah...
Ptg smlm tgh aku sibuk kat dapur utk sediakan juadah b'buka puasa dia rupanya
pun sibuk mengerjakan susu tepung dia yg dlm tupperware 2.....patutlah senyap....
dan aku pun masak pun lancar je xde org ganggu.......sblm 2 ada aku t'dengar bunyi
tupperware jatuh tp aku ignore je fikirkan tupperware biskut kot jatuh......
Dah dekat hbs aku memasak jadi aku jengguklah ke ruang tamu......dlm nak ke ruang
tamu 2 Ya Allah aku menjerit patutlah senyap si Izzyan nie rupanya dia tgh bermain
dgn susu tepungnya bagaikan bermain pasir di pantai Tanjung Kling hari 2 waktu opisku
ada buat family day kat sana kononya.........
Hubbyku yg terlena kat sofa pun terkejut beruk dgr aku menjerit.......yelah habis penuh
lrg ke dapur 2 dgn susu tepungnnya..........
Aku malaslah nak kemas coz masak pun x complete lg......sambunglah memasak jadi
si Izzyan aku bukak bajunya dan hubbyku plk yg tlg kemaskan..........

Hai si Izzyan nie skrg memang suka main benda2 yg powder nie......minggu lps kat kpg
tgh aku lena lg diulit mimpi dia yg dah bangun 2 mengerjakan bedak ayahnya......habis
satu botol bedak dikerjakannya di asas katil sampai cadar aku bukak dan
kebas cadar serta bantal kat luar........tgk kat rumput putih bedak je.......
Aku geram sgt kat dia suruh dia jadi aku suruh dia duduk kat kerusi, haaaa ambik ko
mama ambik gambar dia dah hbskan bedah ayahnya...dh nama budak dia ketawa je.....

Satu lg skrg dia suka buat juga mengikis sabun dgn tgnnya ketika mandi....
satu hari sikit2 dia buat sampai sabun 2 hbs bukan hbs pakai tp dikerjakannya sikit2....
Hai macam2......bagaimana plk anak kwn2.....tentu ada perangai masing2kan.....
Sebagai motivasi diriku anggaplah 2 semua cabaran dlm mendidik anak2......



tgklah susu tpg di tumpahkan.....
muka kena tutup....sbb lps dimarah buat muka x bersalahnya

nie lps main bedak minggu lps.....





2 ulasan:

~ yus ~ berkata...

hehe, gambar akhir tu, tiba2 teringat dialog dlm citer seniman bujang lapok.

Ni bedak ke tepung? Bedak tuan...hahahha

Nazayiena berkata...

tu le Yus klu bedak mesti Nurul simpan tinggi begitu juga dgn minyak rambut habis dikerjakan klu kita x melihatnya......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink