Selamat Hari Guru........... | ! My Lovely Family Blog !



Isnin, 16 Mei 2011

1
Komen

Selamat Hari Guru...........

By Nazayiena Ayiena | Isnin, 16 Mei 2011@8:31 PG | Filed under
Assalamualaikum..................

Syukur alhamdulillah dpt lg blogku ini bukak, setelah dr minggu lps xleh acces
ke dashboard......sempena hari nie 16 Mei 2011 adalah hari guru yg akan disambut setiap tahun........blhlah aku nak wish pada semua guru2 di Malaysia nie dan paling x dilupakan
buat jasa2 guru2 yg pernah mendidikku dahulu.......masa sklh rendah Cikgu Rabuyah Samie yg
kini kurasa dia di Kuching menjadi cikgu kelas dr darjah satu hingga 4.......slps 2 Cikgu Ahmad
Ahyad yg kini kurasa dia di Kedah (memang dia org Kedah dan kahwin dgn org Kpgku.....tp
skrg isterinya dah meninggal) dia jadi guru kelasku start darjah 5 hingga 6....dia nie ustaz mengajar agama selain matematik dan bahasa malaysia.......selain 2 cikgu Alim yg kini kurasa dia
kat Spaoh....dia nie guru besar dr aku darjah satu hingga 6.....teristimewa cikgu Zainuddin
Haji Hanapiah yg kini kurasa berada di Perak negeri kelahirannya......dia nie
mengajar subjek alam dan manusia.......masa aku sklh rendah mana ada belajar
geografi,sejarah dan sains.........semuannya digabungkan dlm satu subjek tadi
iaitu alam dan manusia..............cikgu nie teristimewa bagiku kerana dia nie baik
sgt ngan aku,baik 2 xde apa2 makna tau.....dia nie baik sbb aku niekan anak yatim
jadi dia selalulah bila raya dan dekat nak cuti sklh je dia akan hulurkan sikit belanja
klu masa 2 RM20 dah kira byk.......masa sklh rendah lg cikgu yg ada mengajarku
Cikgu Bohlia dan Cikgu Jamilah mrk nie guru sementara saja dan skrg mrk nie
dah jadi guru tetap dan cikgu Bohlia 2 aku ada contact FB......
Masuk sklh menengah x lupa jasa cikgu Razak Yunan guru kelasku tingkatan satu,
tingkatan 2 cikgu Mohd Samsawi,tktn 3 Cikgu Gowri,tktn 4 cikgu Fatimah,tktn 5 cikgu
Mohd Rahim,tktn 6 rendah cikgu Yahya dan tktn 6 atas Cikgu Zarina......semua nie
aku ucapkan slmt hari Guru dan guru yg ajar subjek lain 2 yg x aku sebutkan di sini..........
Selain 2 selamat hari guru buat kakakku Teh di Kpg Tongkah Melayu, Simunjan,semoga
Teh akan menjadi seorang guru yg berdedikasi dlm mendidik anak2 murid Teh menjadi
insan yg berjaya di dunia dan di akhirat............juga x dilupakan buat kwn2ku yg memilih
profesion guru nie x kiralah guru tadika ke,sklh rendah dan menengah......"Selamat hari Guru".
Mlm tadi sempatlah bawa anak2ku beli hadiah utk guru2 mrk,semuanya mrk beli mug utk
guru2 mrk.....si Izzat pun beli 2,satu utk Cikgu Pawyah dan satu utk teacher Hayarti.....
Apa2 pun sekali lagi wish selamat hari Guru...............

imej from google





1 ulasan:

kak ina kl berkata...

terlepas nak sambut hari guru..tanpa guru kita takkan berjaya seperti hari ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink