Bayar saman | ! My Lovely Family Blog !



Selasa, 1 Mac 2011

5
Komen

Bayar saman

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 1 Mac 2011@10:16 PG | Filed under
Assalamualaikum.........

Smlm adalah last day bg sapa2 yg ada saman lalulintas utk melunaskan saman mereka
dgn dpt diskaun 50%.........baca2 dlm paper hari nie ngan tengok
tv mlm tadi ternyata masih ramai lg yg nak byr saman mereka
di saat2 akhir.........t'msk le aku.......hari jumaat lps rasa nak pg le byr
tp fikir2 hr isnin ade lg masa......saman aku 2 cuma salah paking je....waktu kat
Sibu,S'wak lg.......aku pun x tahu ada saman coz selama nie
renew je road tax 2(moto ok...)blh je,xde balcklist pun.....
Dulu waktu kat Sibu moto aku 2 selalu org pinjam......aku rasa
waktu 2 le kena......
Smlm aku kirim ngan member opis suruh dia cek nama aku....dia gi Balai Polis
Putrajaya nie......fuuu..ramainya org sampai sistem down dan dia x berjaya
nak cek pun.....
jadi aku tghri 2 pg le cek kat Pos Opis di JPM nie.....ramainya org...
sempat ambik no dan tunggu serta kaci nama ngan IC aku dan member opisku
yg kirim sama 2....kat kerani 2...tunggu dulu nanti dia panggil nama...
aku tgk kaunter 1 je bukak utk byr saman.....dr sampai hingga blk
aku tgk kaunter 2 cuma berurusan dgn 2 org je yg byr saman.......
yg lain 2 x sempat nak byr sampai kul 5,sistem x leh nak acces lg....
Jadi pengurus Pos Opis 2 minta maaflah pd semua costemer x leh nak
tlg lg.......sistem memang dah down.......jadi ramailah blk dgn hampanya
tmsk aku......padan muka aku....dah berapa lama kerajaan kasi masa nak byr saman
2 semua......


5 ulasan:

~ yus ~ berkata...

salam kenal,

Tak dapat bayar lah kiranya semalam tu ye.

Saya nasib baik sempat bayar hari Sabtu tu. Tapi online di MyEG, kalau beratur tak dapt juga agaknya..huhu

Tuan Din berkata...

nasib dah bayar 3 minggu lepas.. ada 27 saman, bayar 2 jer yg blacklist

Keluargaku Syurgaku berkata...

Yus: salam perkenalan...saya dah follow blog Yus.....saman bukan stkt x dpt byr....nak cek nama pun x leh...tu le suka buat benda di saat akhir....hehehehe

Keluargaku Syurgaku berkata...

Tuan Din:byknya saman Tuan Din spi 27 saman.....tp xpe dah byr yg blacklist ...

Keluargaku Syurgaku berkata...

Yus: salam perkenalan...saya dah follow blog Yus.....saman bukan stkt x dpt byr....nak cek nama pun x leh...tu le suka buat benda di saat akhir....hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink