! My Lovely Family Blog !: September 2010



Khamis, 30 September 2010

2
Komen

1"st entry siComel

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 30 September 2010@11:05 PG | Filed under
Hari ni entry utk sicomel kite......
rasanya dah dekat 3 minggu ni sicomel sudah jadi
salah satu ahli kat rumah kite.....
namanye comel anakku yg kaci,klu aku nak kaci namanye sitompok je...
pasal iye ade tompok kat bulu nye....
tgk2...rasenye comel dah blh menyesuaikan dirinya di rumah baru...
mule2 2 kasihan juge kite nak pisahkan comel dgn adik ke kakaknye....
nak buat macamane.....kite dah excited nak bela si ### siam
tp blk 2...hubby tgk, ckp bkn si ### siam
ah...bela je...nanti kite dpt pahala pelihara ia...
layan le pic. ...bukan main lasaknye bila klr dari sangkarnye....

















Rabu, 29 September 2010

0
Komen

Hepi besday Najmi izzuddin....

By Nazayiena Ayiena | Rabu, 29 September 2010@11:48 PG | Filed under



Happy Birthday Myspace Comments



salam berbahagia selalu.....

Hepi besday Izzuddin.....Hari ni 29 September 2010....Izzuddin dah 7 tahun tau....
mama ucapkan semoga izzuddin sentiasa sihat selalu....
ikut cakap org tua....that is very important...
ikut cakap guru2.....
tak melawan cakap org yg nasihati...tegur...mengajar....n ape2 le semua yg baik...
mama amat berharap semakin umur b'tambah..
izzuddin(mulai skrg mama nak panggil izzuddin agar ade perubahan pd diri mu)
semakin blh berfikir sblm buat ape2 yg org xsuke..,
mama harap izzuddin menjadi sorg anak yang baik,
mendengar kata....
belajar bersungguh2...
dan jadi yg baik...baik...baik...x nak nakal......amin...


Khamis, 23 September 2010

0
Komen

Jamuan Hari Raya Aidilfitri

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 23 September 2010@4:32 PTG | Filed under
esok kite punye unit ade buat jamuan raya sikit....masing2 bawa mknan sikit...
aku xde idea lg nak bawa ape....klu setakat kuih raye 2 ade byk lg kat umah aku...
tp rase nak bawa yg heavy sikit.....
em...makaroni bakar dah terlintas nak buat...coz dulu sekali ade buat...
..jadi..tgk le sok....

Selasa, 7 September 2010

0
Komen

Selamat Hari Raya Aidilfitri

By Nazayiena Ayiena | Selasa, 7 September 2010@11:38 PG | Filed under

Saloma

Selamat Hari Raya

( 1 )
Selamat aidil fitri
Kepada saudara serta saudari
Setahun hanya sekali
Merayakan hari yang mulia ini

( 2 )
Di masa bulan Ramdan
Kita berpuasa hingga sebulan
Pabila Syawal menjelma
Hari raya disambut dengan gembira

( korus )
Miskin kaya memakai baju baru warna-warni
Mengunjungi sanak-saudara kaum famili
Sungguh hebat pemandangan di hari raya ini
Tua muda wajah berseri-seri

Marilah bergembira
Bersama menikmati hari raya
Mintak mak kuih sepotong
Saya mahu makan kerna perut kosong

( ulang 1 & 2 )

Maafkanlah jika ada terlanjur perkataan
Diharap supaya jangan disimpan
Kuberdoa selamat panjang umur murah rezeki
Semoga Tuhan akan memberkati

Selamat hari raya
Hari untuk kita bersuka ria
Selamat kami ucapkan
Untuk kita hingga sampai tahun depan

Selamat hari raya



salam semua

Di sini aku ingin mengucapkan selamat menyambut hari
raya aidilfitri yg akan menjelma tak lama lagi kpd semua
kwn2 blog.....
ampun dan maaf dipinta.....halalkan makan dan minum...
esok aku dah cuti jadi hari ni sesuailah nak ucap hari raya
kepada kwn yg blk kpg 2 drive berhati2 di jln raya...


Tahun ni aku beraya kat kpg hubby lg di Melaka....
InsyaAllah tahun dpn kite beraya kat Kpg halamanku
yg dirindu KPG MEDANG,Pusa Saribas S'wak...





Khamis, 2 September 2010

0
Komen

Kenangan Perpisahan Keluarga di Sarawak

By Nazayiena Ayiena | Khamis, 2 September 2010@12:25 PTG | Filed under
Salam Ramadhan Al-Mubarak.....

Hari ni sudah 23 hari umat Islam menunaikan ibadah puasa.....
Ni dah hari kesepuluh terakhir kite bpuasa....dah tentu masa org masing2 busy buat
p'siapan raye....aku ...rasanye thn ni adlh tahun yg terawal aku shping baju raye anak2...
ape taknye sblm cuti merdeka aku dah cuti dulu spi anak2 akupun cutikan dr sklh
semata2 nak pg beli baju raye.....bknnye ape mls nak rebut dgn org ramai nanti
klu last mnit beli....ni pun gi ramai org juge....

Kuih raye beli je...setakat ni baru berjaya buat tat nenas gulung ....
dpt satu balang....hubby ckp x yah buat kuih....buang mase je...

Sempena raye dah dekat ni aku wlpn ade famly sendiri sini tp fmly
di S'wak jauh nun di sana tetap aku terkenang......ukhukh3....
kak Long,teh,sot ngan family diorg...
Untuk ubati rindu pd mrk semua yg jauh di sana....
layanlah gambar kenangan aku sblm transfer kat sini....
mak mentua aku pun ade ikut sekali dtg sane....anknya dah nak transfer sini
baru dia nak gi jln2 sane....

ni semue sedaraku kat kg Medang...

ni journey nak gi kpg aku kena naik bot...
hubby dan mak mentua..

bergambar depan replika ikan terubok di
Pekan Pusa...

dekat waterfronth Sri Aman ....blkg 2 sungai Lupar tau...
yg t'kenal dgn mitos Bujang Senang.....waktu 2 nak tgk benak tp time salah...
x dpt tgk benaknye tgk sg je le...

Kat Replika Burung Kenyalang di Pekan Sri Aman...

kat kedai kraftgn di Durin,sibu

Mak mentuaku sdg tawar menawar...

bergambar berlatar blkg Jambatan Durin,Sibu


di rumah mak Usu kat Sibu....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink