Pengalaman naik Bas Nadi Putra.......... | ! My Lovely Family Blog !



Isnin, 13 Disember 2010

0
Komen

Pengalaman naik Bas Nadi Putra..........

By Nazayiena Ayiena | Isnin, 13 Disember 2010@9:42 PG | Filed under
As salam......

hui rasanya lama dah x update blogku nie.....klu x silap last n3ku ialah ucapan
selamat m'yambut Maalhijrah mingu lps......Kali nie saje je nak n3 pasal pjlnn blk
keja naik bas jumaat lps.......bas Nadi Putra,tambangnya just 50 sen je x kira jauh ke dekat.
xde le cite atau kisah yg menarik pasal naik bas nie.....hehehehe....biasa je...
ntah lah klu org mungkin ade kisah yg lucu ke, kisah sedih,suka ke or what ever,
engkauorg abadikan dlm diari ke atau skrg ni dlm blog...
tp aku xde ape2 kisah pun yg blh diingat spi bile2 pasal
naik bas nie biasa je.....saje2 je nak n3 nie.....

Begini pg 2 aku turun keja biasa je ngan hubby....tghri blk rmh nak jenguk anak2ku (bkn anak kucing tau....anak kucing ari 2 dah mati...hisk5x sedihnya,klu akak yg kaci kucing tau,mesti marah punye) kat rumah dah mkn ke blm,dah mandi ke blm, ataupun
dah bangun ke blm,hehehe...nikan cuti sklh...
diorg duk kat rmh je...nak tingai ngan nenek kat kpg tak nak lak.....
Sblh ptg hubby ade keje kat kl jadi dia bawa le keta....2 le kite dua brnak ni blk naik bas....
Mulenya hubby nak naik moto(nak elak jem,tp memang btul pun dia pg dan blk kena jem)
tp aku x kaci coz kasihan dia blk lewat tgh mlm,sejuk2..angin...(memang pun blk lewat hingga
function habis yg rancangan siaran langsung kat tv1 2 ''Malam Sentuhan Perasaan Rohani Manusia...SPRM" yg artis sapa menyanyi klu x silap Datuk Khadijah Ibrahim,Ramli Sarip dan ramai lg artis...tmsk Hizbur yg program Imam Muda 2 sapa x kenal? klu x kenal memang
le ketinggalan zaman btul le,hehehehe....juge Tun Dr Mahathir ade dtg di Dewan Filharmonik Petronas KLCC.....
Berblk cite tadi kite nie hanya ade 1 kete je 2 yg klu hubby outstation,
pandai2lah naik bas ke or teksi....nak hidup....

A...ha,tadikan n3 pasal naik baskan......so lps ambik si Izyan kat nurserynya,
bermule le episod nak naik bas.....
tp sblm 2,kena jln kaki dulu lbh kurang 5 ke 8 minit utk ke bus stop....
tp kena melalui traffic ligts,apertment2,baru spi....tgh2 jln kaki kat traffic lights 2 .....
alamak dah t'lps bas satu....rasanya nak tahan situ je x yah le nak kat bus stop.....
tp aku kool je, sabar.....nanti ade bas lain...byk lg.....t'lupe plk sblm ambik Izyan 2
dah siap beli jajan bg standby tkut le tungu lama ke bas blh le
pujuk2 si Izyan 2 nanti...x lama dudok kat bus stop 2,baru nak bukak
air kotak utk si Izyan,bas pun spi....kire le lucky kite kali nie Izyan
x nungu bas spi 1 jam,mcm suatu hari 2....
Nak naik bas 2 plk dgn b'susahpyhnya coz tgn kanan dukung Izzyan,
sblh kiri bawa handbag,beg Izyan dan Jajan ngan air kotak yg dah bukak tadi....
nasib baik duit syiling dah standby kat tgn
just msk je dlm lubangnye....dlm susah2 tunduk 2 nak msk duit,
air kotak 2 plk mancut klr,yelah air x spt minum lg dan penuh xleh nak tekan....
pas 2 sapu tgn si Izyan plk jatuh bwh.....alahai bkn main susahnya nak tunduk ambik.....
pas 2 dah jln sikit si abg driver bas 2 plk suruh ambik tiket yg diprint 2....
ade le be2rapa org dudok dpn 2 menengok je.....ini le budaya dudok kat
bandar........engkau2.....aku2......buat hal masing.....xde nak tlg menolong,berbeza kat
kpg aku nun jauh kat Sarawak...........

Pas dah ambik tpt dudok.....baru le rasa lega.......x spi 10 minit dah spi kat kwsn perumahan kite.....Itu le citenye..........layanlah pic sempat diambik......ok.

ni le dia bus nadi putra 2 aku ngan Izzyan naik.....
Kite dudok bhgn blkg.....
ni gambar bas sblh masa b'henti kat traffic lights
Si Izzyan tgh minum air kotak tadi...

turun dr bas kena jln ><>
Tada....dah spi rmh tp guna jln blkng dkt sikit....







Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT 2013 ALL RIGHT RESERVED BY My Lovely Family Blog wink